onsdag 28 juli 2010

Slutversion på jordgubbsboken

Här kommer de sista sidorna på min bok med jordgubbsrecept. Slutligen visar jag en bild på hur den ser ut framifrån nu när den är färdigdekorerad. Mönsterpapperet är fortfarande Magnolia Lazy summer days - Strawberries & cream, som tyvärr inte finns i webshoppen. Jag kan lova att det är ett sött papper med alla jordgubbar. Den röda pappersremsan är utstansad med Martha Stewart - Doily lace trim. Jag har använt min papperstrimmer och delat remsan mitt itu. Blomman är Reprints - vita blommor. Bladen är Prima flowers - sammetslöv, som tyvärr inte finns i webshoppen. De röda pearlsen är Reprints röda.



Det som har tillkommit på denna sida är Reprints gröna rhinestones. Annars är det samma material som föregående sida.


Här har det tillkommit en utstansad banner från Cuttlebugs - Cut & emboss - fanciful labels, denna finns tyvärr inte i webshoppen ännu. Jag har även använt en Reprint pearl brad som mitt på blomman.



Så här ser den färdigdekorerade boken ut från framsidan. Tror inte jag har skrivit om vilka band jag använt till att binda ihop boken. Det är Rutigt rött band, Rött zick zack band samt Rött organza band med vita prickar.



Samtliga kanter är chalkade med Fluid chalks - chestnut roan. Alla jordgubbar på mönsterpapperet har fått ett lager med Glossy Accents.

Det var allt jag hade för denna gång. Hoppas ni har blivit inspirerade att göra en egen chipboard bok. Om inte annat blivit inspirerad att använda något av jordgubbsrecepten?

måndag 26 juli 2010

Receptbok a la Sommarmat - helheten, plus ett bonuskort

Nu är jag helt klar med receptboken, jag har lagt till lite fler dekorationer på lite olika ställen i boken, och även gjort ett kort av spillbitarna som blev över. Men först boken.



Har knutit en massa fina band i ringarna, här ser ni också hur härligt bulkig boken blev! Försökte ändå att inte bygga alltför mycket på höjden, eftersom den ska kunna användas i köket utan att bli förstörd. Men allt jag gör blir mer eller mindre bulkigt!


På framsidan har jag lagt på ett par bestick som jag klippt ut ur ett Graphic 45-papper, lade glossy accent på dom för att de skulle blänka som riktiga silverbestick.


Nästan alla sidor har fått en ram med rubriken vad det är för typ av recept på uppslaget. några extra blommor har också hittat sin plats.


De sidor ni såg förra veckan har dock inte förändrats...


Och så baksidan... Har färglagt Edwin, men klippt bort glasen han höll på brickan, och istället monterat dit en av mina "Handgjort-av-biljetter", fick modifiera den lite för att den skulle få plats. Doily lace trim med blårutigt band, precis som på framsidan, och några små halvpärlor i hörnen.

Men så fick jag lite papper över, och det var så precis i rätt storlek så jag kunde inte låta bli att skapa ett kort av det.


Gjorde en kortstomme av french vanilla cardstock, och chalkade det runt kanterna. Klippte ut den sista fyrkanten ur Domestic Goddess-pappret, klippte till ett par hörn i röd cardstock för att förstärka de som redan fanns på pappret, och chalkade alla kanterna. Själva mönsterpappret sitter direkt mot stommen, men de extra hörnen sitter på distanskuddar, så även det lilla frimärket som också var över. Doily lace trim i nederkanten, och en blomgrupp ihopbyggd av röda blommor och minirosor. Tryckte ut en hälsning på dymon och monterade längst ner. Ibland kan det vara fint med de enkla korten med.

Ha en trevlig vecka!

Materiallista:
Chipboard book - Three Bugs in a Rug
Cardstock french vanilla, macintosh, evening surf, mocha divine
Mönsterpapper Prima - Rebellious cherry
Mönsterpapper Graphic 45 - Domestic goddess collection - Domestic goddess
Mönsterpapper Graphic 45 - Domestic goddess collection - Miss Manners
Stämpel från Penny Black clearstampset - Micey day
Stämpel Magnolia - Tilda som kock
Stämpel Magnolia - Serverande Edwin
Martha Stewart Doily lace trim
Glossy accent
Rhinesstones
Halvpärlor
Ramar, röd mix
Foliage, Tim Holtz
Blå blommix 
Röd blommix
Minirosor
Zickzackband
Rutigt band
Spets

lördag 24 juli 2010

Blåbär!

Som ni redan sett är det chipboard tema denna perioden hos beWed och jag har inte bloggat mitt förut för jag har varit lite ledig men det innebär ju inte att jag inte pysslat för beWed ändå =)

Idag kommer jag bara visa två bilder på vad jag har gjort och nästa vecka så kommer allt i sin helhet.
Jag fick det underbara blåbärs mönsterpappret från Magnolia och inte kunde jag hålla mig borta från att välja en liten receptbok med blåbär, pappret var som gjort för detta =)
Boken är en Maya Road och jag fick tre sidor av den, det är 6 sidor i en förpackning, så jag har gjort två egna sidor för att få lite mer i min bok.

Detta är framsidan och där har jag använt Maya Road chipboard, Fanciful labels från Cuttlebag, Plum organza, ljuslila sidenband, Bluberry mönsterpapper som jag stansat ut en bård med Doily Lace Trim från Martha Stewart, Avalanche cardstock, Prima blomma, beWed ros, Reprint Pearl och en Monarch fjäril även den från Martha Stewart.


Denna sidan har jag gjort själv, det är min sista sida i receptboken och där har jag använt samma dekorationer som ovan men jag har gjort sidan i hård papp som jag hade hemma från någon presentförpackning och klädde fram o baksida med Victorian Iris Cardstock och använt mig av en Pearl Brads från Reprint också.

Detta var vad ni fick se idag men kom tillbaka nästa fredag så visar jag hela boken i sin helhet och en sida som jag gjort själv där jag använt mig av en papp påse.
Ha en trevlig vecka därute =)

onsdag 21 juli 2010

Fortsättning på boken med jordgubbsrecept

Sen förra veckan har jag gjort klart min bok. Kommer inte visa allt idag. Det sista får ni se nästa vecka. På detta uppslag har jag valt ett recept på jordgubbsmarmelad. Nästan synd att säsongen är slut, jag blir sugen på att testa.



Chipboardboken är klädd med cardstock Avalanche. Det söta mönsterpapperet är Magnolia Lazy summer days Strawberries & cream, finns tyvärr inte i webshoppen. Mönsterpapperet sitter med distanskuddar. Första sidan är dekorerad med cremefärgade rosor och gröna rhinestones. Som en fotomatta har jag använt cardstock quicksand, finns tyvärr inte i webshoppen.



Den andra sidan är dekorerad med pearls från Reprint, blad från Prima (finns tyvärr inte i webshoppen), blomma från Reprint och pearlbrad från Reprint. Även denna gång sitter mönsterpapperet fast med distanskuddar. Under mönsterpapperet sitter en pappersspets gjord med Martha Stewart Doily lace trim i cardstock Macintosh.

Kanterna är chalkade med Chestnut roan. Jag har haft Glossy Accents på samtliga jordgubbar på mönsterpapperet.

Det är allt jag visar idag. Slutresultatet får ni som sagt se nästa vecka.

tisdag 20 juli 2010

Fler uppslag i receptboken

Först ska jag be om ursäkt för att mitt inlägg denna veckan är en dag sent. Efter att jag ramlat igår och stukat höger tumme, hade jag svårt att fortsätta skapandet. Hur klumpig får man vara??? Nåja, nu ska jag i alla fall visa er de två sista uppslagen i receptboken. Nästa måndag får ni se baksidan, och boken som helhet, en del arbete har nämligen tillkommit nu i efterhand.


Jag ville ha en receptbok som var ganska komplett, så att man kunde bygga ihop en hel middag av de olika delarna i den. Därför har vi nu kommit till uppslaget "matiga sallader".  Bilderna på maträtterna har som vanligt fått mattor av vit och svart cardstock, svart pearl maker i hörnen. På själva bladet har jag monterat svarta rhinestones i hörnen och på ramen. Notisbladet med ett rött ziczacband över, så att Tilda har nånstans att sitta. Färglagt de söta mössen med mina tombows, och lade sen glossy på körsbären. Tyvärr ändrade de då färg och blev alldeles för ljusa, men det är ju inget att göra nåt åt. En enkel blå blomma som dekoration på motstående seida, och så klart ziczacbandet som fortsätter över uppslaget.


Dags för desserter! Tre stycken enkla fick jag in här. Har klippt ut härliga jordgubbar ur Miss manners-pappret, och lagt på glossy. Klippte ut en av de vackra fyrkanterna ur pappret Domestic goddess, och placerade bilderna runt om den vackra damen, så att hon skulle synas ordentligt. Vita halvpärlor i hörnen och på ramen. Bokstäverna är ett eget minialfabet som jag skrivit ut på skrivaren, det är enkelt att fixa sig ett eget minialfa. Ta upp ett blankt dokument, och skriv in alla bokstäver. Jag låter det blir många fler vokaler än konsonanter, likaså finns det vissa bokstäver som knappt är med alls. Sen är det bara att välja ett snyggt typsnitt och skriva ut. Den tråkiga biten är att skära ut allesammans, men det blir ju så snyggt så det är det värt. På motstående sida har jag monterat ett blad och en liten blomma från TH (Tim Holtz foliage) tillsammans med en blå blomma och en halvpärla.

Materiallista:
Chipboard book - Three Bugs in a Rug
Cardstock french vanilla & macintosh
Mönsterpapper Prima - Rebellious cherry
Mönsterpapper Graphic 45 - Domestic goddess collection - Domestic goddess
Stämpel från Penny Black clearstampset - Micey day
Stämpel Magnolia - Tilda som kock
Glossy accent
Rhinesstones
Foliage, Tim Holtz

Som sagt, så får ni se receptboken i sin helhet nästa måndag, med lite fler dekorationer. Ha en trevlig vecka!

måndag 19 juli 2010

Störningar i webbutiken / öppettider

Vi ber om ursäkt för de senaste dagarnas krångel i webbutiken! Nu är det fixat och butiken fungerar som vanligt. Den fysiska butiken i Skövde är nu semesterstängd under två veckor, vi öppnar igen 2/8-2010. Webbutiken fungerar som vanligt, så välkomna in med era ordrar där istället =)

GLAD SOMMAR!

onsdag 14 juli 2010

Bok med jordgubbsrecept

Som ni kanske har förstått så är denna månads tema chipboard böcker. Jag har därför valt att göra en bok med goda jordgubbsrecept. Själva chipboard boken är Maya Road - Scallop layer book. Egentligen är det 6 sidor just min bok har 3. Jag har valt att ignorera de fina mönstren i scalloped kanterna. Min motivering är att jag ville få boken mer enhetlig. Alla tre sidor är klädda med cardstock och chalkade med Chestnut roan. Denna vecka har jag endast dekorerat framsidan. Tanken är att ni vecka för vecka ska få följa färdigställandet av boken. Det kanske även kommer ske mer förändringar på framsidan, men då visar jag dem senare.



Spetsbandet i papper är gjort med hjälp av Martha Stewart - Doily lace trim. Mönsterpapperet med de söta jordgubbarna är Magnolia - Lazy summer days - Strawberries & Cream. Finns ännu inte i webshoppen, men det kommer säkert snart in. Även mönsterpapperet är chalkat med Chestnut roan. Den utstansade ramen är en nyhet från Cuttlebug, cut & emboss - fanciful labels. Den har inte heller hittat ut i webshoppen än, men jag kan säga att jag gillar det jag har sett. Blombladen är sammetslöv från Prima finns ännu inte i webshoppen. Den vita blomman kommer från Reprint. Även den röda pärlan kommer från Reprint.


Nu i efterhand funderar jag på om jag ska ha glaze på alla jordgubbar på mönsterpapperet. Tror det kan bli en rolig detalj. Ni får vänta en vecka på att få reda på svaret *ler*.

Ha det så gott i sommarvärmen!

måndag 12 juli 2010

Fortsättning på receptboken

Idag kommer två nya uppslag i receptboken..


Jag lade först på röd cardstockpå båda sidorna, sen klippte jag ut en bit av framsidan på mönsterpappret, lade glossy accent på pajen för att den skulle stå ut lite och ett grönt ziczacband längst ner. Det gröna bandet fortsätter på nästa sida... De söta husmössen är målade med tombows. Skrynklade ihop två röda blommor, och monteade ihop dom med silverträd med en knapp.


Här har jag monterat baksidan på Graphic 45-pappret som jag använde på förra uppslaget, klippte ut en bannér från en annan del av pappret och monterade det lite buckligt. Monterade ihop en stor röd blomma med silvertråd och en knapp. Har som tidigare mattat bilderna på maträtterna med vitt och svart albumblad, och använt en utstansad notisblad som matta att skriva namnet på recepten på. Färglade de söta mössen i koppen men klippte ut enbart mössen. Musen som tittar upp ur koppen hängde jag på kanten av den ena bilden, och den andre satte jag på receptbladet. Byggde ihop en miniros med en TH-blomma.

Materiallista:

Reprints blommor
Tim Holtz Foliage
Eget: QK Notebook sheet, dymo

lördag 10 juli 2010

NYHETER!

Ville bara meddela att en stor del av organzabanden äntligen kommit in i webbutiken, samma gäller de populära bradsen från Spare Parts. Kika gärna in i butiken under nyheter!

Antique brads

Organza

onsdag 7 juli 2010

Dopgästbok

Temat denna månad är ju chipboard-böcker, så jag visar gästboken som jag passade på att snabbscrappa till Noorahs dop. Chipboard-boken kommer in i veckan i shoppen, samma gäller bradsen på sista sidan och organzabanden!

Framsidan gjorde jag med vit cardstock och pearlmakers i olika färger. Blev faktiskt förvånad över hur lätt det gick att skriva med Pearlmakern! Jag hade väldigt bråttom med den här boken, så det blev rätt enkelt, men jag knöt en massa små bandsnuttar på ringarna som lite extra dekoration. =)
På baksidan chalkade jag med Chesnut brown, och doodlade med Sakura stardustpenna (som gästerna också fick skriva med. Denna gäst har skrivit "Gud som haver..." på finska i rutan. Själva "skriv-rutan" har jag lagt Prima E-line blommor runt varvade med brads och pearls i mitten.

måndag 5 juli 2010

Receptbok a la Sommarmat

Denna månad jobbar jag på ett lite större projekt, som ni ska få se delar av varje måndag. Vi börjar med bokens framsida och det första uppslaget idag.


Jag har målat kanterna vita på en chipboard bok från Three Bugs in a Rug, hade inte tillräckligt med akrylfärg hemma, så jag tog halvblank hobbyfärg från Panduro - det gick lika bra! Skrapade sen kanterna på mönsterpappret (Graphic 45 - Domestic goddess collection - Miss manners), lade på en spets stansad med Martha Stewart (doily lace trim) och rutigt band. Gjorde ett blomhörn av minirosor och blåa blommor som jag monterat ihop som en miniros, tillsammans med en rosett av det blårutiga bandet. Lilla söta Tilda är målad med tombows och sitter ovanpå spetsen. Skylten är utstansad i shimmer cardstock från ett tidigare paket.



Hämtat recept från nätet på bra sommarmat, det är så enkelt att fastna i gamla hjulspår tycker jag. Har stansat ut en bit cardstock så det ser ut som ett blad ur en anteckningsbok, och använt dymon till att skriva namnet på rätten. Monterat ihop lite reprintblommor med halvpärlor, och monterat den söta koppen med mössen på distanstejp i nedre hörnet. För att få plats med hela receptet skrev jag ut det på skrivaren, och skrev då även ut en inspirationsbild på rätten, hoppas att min man blir sugen på att laga annorlunda mat nu! 

Materiallista:
Chipboard book
Mönsterpapper Graphic 45 - Domestic goddess collection - Miss manners
Cardstock blått och vitt
Stämpel Magnolia Tilda som kock
Stämpel från Micey Day clearstampset från Penny Black
Reprint blommor, blå & röda
Halvpärlor
Martha Stewart stans Doily Lace Trim
Rutigt band
Glossy accent
Eget: QK Frame, QK Notebook sheet, QK Rollerskate, dymo, glitterlim Diamond, Frosted Lace

Somriga hälsningar ScrapLinda